Iedereen die dit onderwerp nog niet heeft behandeld, zal zeker de vraag stellen: welk fietsnavigatiesysteem wordt aanbevolen? Iedere consument heeft immers zeer individuele voorkeuren en verwachtingen voor een dergelijk apparaat. Het is dus absoluut zinvol om een ​​kijkje te nemen in de verschillende soorten navigatiesystemen die momenteel op de markt zijn. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende varianten:

  •     Pure fietssatnavs – deze apparaten zijn speciaal ontwikkeld voor fietsers en daarom is aandacht besteed aan het optimaliseren van het gewicht, de grootte en de functies.
  •     GPS-navigatieapparatuur voor buiten – ze kunnen niet alleen worden gebruikt voor fietsnavigatie, maar kunnen ook worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals wandelen of geocoaching.
  •     Klassieke fietscomputers – deze apparaten worden gekenmerkt door hun compactheid en bieden verschillende basisfuncties zoals het meten van de lengte en snelheid. Ze zijn echter meestal niet geschikt voor correcte fietsnavigatie.

Dus als het alleen belangrijk voor u is om te weten hoe snel u rijdt en hoeveel kilometers u aflegt tijdens uw fietstochten, is een eenvoudige fietscomputer voldoende. Een correct fietsnavigatiesysteem is daarentegen interessant als u zich bezighoudt met zaken als professionele routeplanning en snelle en nauwkeurige navigatie. Als u niet alleen van fietsen houdt, maar ook andere sportieve activiteiten doet, is het de moeite waard om de aanschaf van een multifunctioneel GPS-navigatiesysteem te overwegen.